Annons

Trelleborgare får information om vindkraft

I Skurup har striden stått het om en vindkraftspark till havs. I Trelleborg har det varit i stort sett tyst. I Skurup har kommunledningen mer eller mindre utlovat en lokal folkomröstning. Trots att Trelleborgs del av sydkusten berörs lika mycket har det inte ens funnits information här.
Trelleborg • Publicerad 4 juli 2002

Häromdagen öppnades en skärmutställning på medborgarkontoret i Skurup som företaget, Airicole AB, anser vara en del i ett tidigt samråd. Kampanjgruppen Rädda Sydkusten hävdar att en utställning inte kan vara en del i samrådet. Göran Dahlén, utvecklingschef på Airicole, säger sig ha fått besked av Länstyrelsen att utställningen uppfyller kraven på samråd enligt miljöbalkens fjärde paragraf. Kritik har framförts från Smygehamn mot att informationen bara finns tillgänglig i Skurup, även om företaget anser att skärmutställningen lika mycket vänder sig till trelleborgarna. Därför kommer nu Airicole att se till att det finns information om vindkraftsprojektet tillgänglig på Trelleborgs turistbyrå och på Smygehuks turistbyrå. Företaget lovar också att ordna resor till vindkraftsparken vid Utgrunden i södra Kalmarsund för trelleborgare och skurupsbor.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons