Trelleborgare ersätts för inställt flyg

Orsaken till att British Airways ställde in flyget var dåligt väder.
Trelleborg • Publicerad 24 november 2010

Men trelleborgaren lyckades ändå ta sig hem – med ett annat flygbolag. Nu kompenseras han och resten av ressällskapet med drygt 30 000 kronor.

Det var i januari i år som sällskapet på fem personer skulle ta sig från New York till Köpenhamn via London. Via mejl fick de på avresedagen veta att flyget till London var inställt på grund av dåligt väder. Men på flygplatsen i New York visade det sig att andra bolag ändå flög och trelleborgaren köpte de billigaste biljetterna han kunde hitta till hela sällskapet.

British Airways har tidigare betalt en ersättning på drygt 9000 kronor för de oanvända biljetterna. Nu rekommenderar Allmänna reklamationsnämnden att flygbolaget ska ge trelleborgaren ytterligare pengar, 31 410 kronor, i skadestånd. Totalt får sällskapet då 40 790 kronor.

Anna Thulin
Fanny Johansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.