Annons

Trelleborgare dömd för skattebrott

Trelleborg • Publicerad 29 april 2005

Den 42-årige trelleborgaren hävdade att han glömde ta upp inkomster på 270000 kronor i sin deklaration. Att han inte gjorde någon ordentlig bokföring i sitt företag förklarade han med att det ändå fanns verifikationer som gjorde att det gick att följa företagets transaktioner.

När mannen sedan insåg att han inte skulle kunna betala tillbaka alla sina skulder så sålde han sitt hus till underpris till sina svärföräldrar för att på så sätt kunna bo kvar.

Annons

Nu har den 42-årige trelleborgaren dömts för skattebrott, bokföringsbrott och oredlighet mot borgenär. Enligt tingsrätten motsvarade brotten ett straff på tre månaders fängelse men eftersom mannen inte varit dömd tidigare fick han villkorlig dom tillsammans med 90 timmars samhällstjänst.

Tingsrätten trodde inte på hans förklaringar om att han helt enkelt glömt att ta upp den största delen av inkomsten från sitt eget företag i sin deklaration. Och att det fanns underlag till att upprätta en bokföring var inte tillräckligt för att mannen skulle frias från åtalet om bokföringsbrott.

Jenny Isaksson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons