Annons

Trelleborgare blir av med sina djur

Trots flera tillsägelser fortsatte mannen att missköta djuren på gården i Trelleborgs kommun. Nu har länsstyrelsen fått nog.
Trelleborg • Publicerad 26 juni 2013
Foto: PAUL CLEMENTS

Enligt det senaste beslutet har mannens djurhållning under många år haft stora brister. Trelleborgs Allehanda har vid flera tillfällen rapporterat om de kontroller länsstyrelsen gjort och om de tillsägelser och föreläggande mannen fått.

Han har under årens lopp gjort några förbättringar. Men länsstyrelsen menar att djurens situation inte förbättrats tillräckligt. Därför tar den nu beslutet att samtliga djur på gården ska säljas. Om det inte går kommer de att avlivas. Vid senaste kontrollen hade mannen 40 får, 22 lamm samt ankor, gäss, katter, en tupp och en höna.

Annons

Redan 2009 förbjöds mannen att ha hand om nötkreatur. 2011-2013 gjorde länsstyrelsen flera besök på gården för att kontrollera hur resterande djur hade det. Då visade det sig bland annat att fåren inte var klippta, inte var ute på bete, att det fanns kadaverrester i en fålla och att det fanns skaderisker i form att trasig inredning inne i stallen. Vid ett tillfälle låg ett fårkadaver i maskinhallen efter ett djur som avlivats några år tidigare.

Vid länsstyrelsens senaste kontroll berättade mannen att hans avsikt var att sälja djuren. Han har tidigare fått besked om att länsstyrelsen övervägde att omhänderta hans djur, men har inte hört av sig.

Beslutet går att överklaga till förvaltningsrätten.

Louise Löfgren
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons