Trelleborgare bäst på sparsam körning

Trelleborgarna har talang för sparsam körning. I ett test av förare från 47 svenska kommuner hamnade Trelleborg som nummer ett.
Trelleborg • Publicerad 28 september 2013

Under årets trafikantvecka, som hölls förra veckan i regi av bland annat Energikontoren i Sverige och Gröna Bilister, erbjöds chansen att testa en simulator på olika platser, exempelvis i Trelleborg.

Där gällde det att samla poäng genom att planera sin körning, motorbromsa ofta och utnyttja neråtlut för att lätta på gaspedalen och spara bensin. Ett 30-tal trelleborgare testade sina färdigheter.

Rättvik och Trelleborg toppar resultatlistan gemensamt. I Trelleborg utmärkte sig exempelvis kommunalrådet Ulf Bingsgård (M) med det sjunde bästa resultatet bland de politiker som testade simulatorn. High score hamnade dock hos en representant för Rättviks kommunstyrelse.

- Alla kan lära sig köra sparsamt, och direkt spara både miljön och plånboken, utan att behöva byta bil eller resmönster. Det är ett viktigt första steg, säger en glad Sara-Linnéa Östervall från Energikontoren Sverige.

Louise Löfgren
Skånemedia
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.