Annons

Trelleborgare åtalas – lurade köpare av Iphone

Den 23-årige trelleborgaren låtsades ha mobiltelefoner till salu via Facebook. På det sättet lyckades han lura minst tre kvinnor att swisha pengar till honom. Nu har han åtalats misstänkt för bedrägeri.
Trelleborg • Publicerad 24 augusti 2018
Genrebild.
Genrebild.Foto: FANNI OLIN DAHL / TT

Det var kring slutet av december förra året och början av januari som den 23-årige Trelleborgaren lade ut annonser på Facebook om att han hade mobiltelefoner att sälja. Vid det första tillfället fick han en kvinna att betala 1 300 kronor till honom mot löfte om att han skulle skicka en Iphone till henne.

Vid nästa tillfälle, två dagar senare, lurade han ytterligare en kvinna på ett liknande sätt. Denna gång begärde han 1 000 kronor.

Annons

Det sista tillfället, den 8 januari i år, blev en kvinna lurad på 600 kronor sedan hon svarat på en annons som 23-åringen lagt upp och därefter swishat pengar till honom.

Under polisförhören har 23-åringen varken erkänt eller förnekat att han begått något brott. Åklagaren menar att det finns bevis i form av kontakter mellan köpare och säljare tillsammans med kontoutdrag.

Jenny IsakssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons