Annons

Trelleborgare agerade torped

Den 25-årige Lundabon trodde att 29-åringen han gjort narkotikaaffärer med hade berättat för polisen. Nu har Lundabon och en 24-årig Trelleborgsbo dömts till fängelse för misshandel av 29-åringen.
Trelleborg • Publicerad 20 maj 2010

Den sista augusti förra året satte sig 29-åringen i Lundabons bil och de åkte till gården. Framme på gården väntade trelleborgaren.

Trelleborgaren berättade att han sökt till Främlingslegionen och att polisen fått gripa honom på en bensinmack genom att storma den. Därefter tog han en hovtång och knep den om 29-åringens finger.

Annons

När trelleborgaren släppt taget om fingret tog de med 29-åringen in i ett hus. Där ska Lundabon ha slagit en rem om hans hals och lyft upp honom, samtidigt som han hotade att döda honom om han inte berättade vad han sagt till polisen. Efter att 29-åringen svimmat av upphörde misshandeln och han kunde själv ta sig från gården.

Inför tingsrätten sa Lundabon och trelleborgaren att de inte haft någonting med misshandeln eller hoten av 29-åringen att göra.

Men rätten anser att 29-åringens berättelse är trovärdig. Lundabon döms till sju års fängelse och Trelleborgaren till 2,5 år, för bland annat grov misshandel och olaga frihetsberövande. De ska även betala 32 00 kronor i skadestånd till 29-åringen.

Johan Silfversten Bergman
Niclas Sörenson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons