Annons

Trelleborg växer i rekordfart

Förra året växte befolkningen i Trelleborg med rekordsiffror. I år kan det bli ännu större inflyttning. Låga hus- och tomtpriser anses göra kommunen lockande.
Trelleborg • Publicerad 24 augusti 2008
Magnus och Caroline Jogmar är två av de rekordmånga som flyttar till Trelleborgs kommun. Systerdottern Stina är på besök. Bild: Albin Brönmark
Magnus och Caroline Jogmar är två av de rekordmånga som flyttar till Trelleborgs kommun. Systerdottern Stina är på besök. Bild: Albin BrönmarkFoto: 

Magnus och Caroline Jogmar verkar ännu en smula förvånade. De har, utan att egentligen ha planerat det, köpt ett hus i Skegrie. De har bott där i tre veckor och stormtrivs.

- Vi sålde vår trea i Malmö och fick ett hus på 150 kvadratmeter och en stor trädgård för pengarna, säger Magnus Jogmar nöjt.

Annons

Skulle det unga paret, som varit gifta i ett år, ha köpt hus i Malmö tror de att det hade blivit upp till dubbelt så dyrt. Bostadsmarknaden i Trelleborgs kommun har länge varit lugnare än i övriga kommuner i regionen. En situation som nu gynnar Trelleborg. 2007 blev ett rekordår i inflyttning och 2008 ser ut att ge ännu högre siffror. - Jag tror att det är populärt på grund av priserna. Man hör om många som flyttar hit. Till exempel har flera poliser bosatt sig här i Skegrie eftersom det är så lugnt, säger Caroline Jogmar medan hon hjälper systerdottern Stina att knyta ett pärlhalsband.

I Skegrie hittade de sitt drömhus med närheten till Malmö bevarad. Men det närmare avståndet till nya bekantskapen Trelleborg, dit de åker mer och mer, är också bra.

- Det är lugnt tempo i Trelleborg. Man kan inte annat än trivas, säger Magnus Jogmar. Båda arbetar på Ica i Malmö och eftersom det saknas pendling från Skegrie måste de åka bil till jobbet.

- Nackdelen är ju pendlingen. Man är van att kunna åka buss varsomhelst, sen kommer man hit och måste ha två bilar, säger Magnus Jogmar.

Bensinkostnader äter upp mycket av besparingarna de gör på att bo billigt i Skegrie. Därför hoppas de på att byn ska få lokaltrafik, vilket de tror kan ske när den nya motorvägen står klar. De har även planer på att starta en egen Ica-butik i trakten.

- Vi är här för att stanna, säger de båda och ler.

David Ekberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons