Annons

Trelleborg tecknar flyktingavtal

Trelleborg • Publicerad 30 november 2007

Trelleborgs kommun tecknar ett tilläggsavtal med Migrationsverket, som innebär att kommunen får 10 000 kronor extra per mottagen flykting.

Motprestationen är att kommunen förbinder sig att inte säga upp avtalet med verket under åren 2007, 2008 och 2009.

Annons

– Vi har inget antal flyktingar angivet i vårt avtal, säger kommundirektören i Trelleborg Rutger Persson. Det här innebär att vi får de extra pengarna även för de flyktingar som vi tar emot i år.

Under 2007 handlar det hittills om 31 flyktingar som kommit till Trelleborg. Förutom de extra 10 000 kronor som ska användas för introduktionen av flyktingarna och hjälpa till att fortare få ut dem på arbetsmarknaden, kan kommunen även få 20 000 kronor extra för flyktingar i arbetsför ålder som fått arbetspraktik eller fått godkänt på svenskundervisningen inom ett år från att de fått uppehållstillstånd.

Per Klarberg (sd) var emot beslutet och begärde votering, som dock slutade med elva röster mot hans enda för att teckna avtalet. Per Klarberg reserverade sig mot beslutet och ska komma in med en skriftlig reservation senare.

Lasse Bryggare

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons