Annons

Trelleborg tappar i trygghetsmätning

På måndagen kom en ny undersökning om trygghet och säkerhet i Sveriges kommuner. Trelleborg landar på en sjuttonde plats i Skåne och tappar sju placeringar i den totala mätningen, jämfört med året innan.
Trelleborg • Publicerad 5 december 2012

Det är Sveriges Kommuner och Landsting som kommit med rapporten, som ger indikationer på hur trygga och säkra kommunerna är för dess invånare. Rapporten är baserad på bland annat anmälda brott.

När det gäller anmälda våldsbrott, stölder och bränder hamnar Trelleborg på en sjuttonde plats bland Skånes 33 kommuner.

Annons

-Trelleborg är en väldigt trygg kommun, men sen är det inte bra att det blir sämre i mätningarna totalt i Sverige. Men det är marginellt och brottsligheten i kommunen har faktiskt minskat. Alla engagerar sig och vi har en mycket bra samverkan med kommunen, säger Sven-Inge Nilsson närpolischef i Trelleborg.

Tryggaste och säkraste kommunen i Skåne är Lomma som hamnar på andra plats i Sverige. Den kommun som hamnar längst ner på trygghetsskalan i Skåne är Helsingborg.

Med de öppna jämförelserna mellan Sveriges 290 kommuner hoppas SKL att tryggheten och säkerheten ska förbättras.

Martin Falkenby
Lina Campbell
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons