Annons

Trelleborg står utan turistchef

Sedan en vecka tillbaka är Trelleborg utan turistchef. Förra onsdagen sa Anna Wild upp sig från sin tjänst.
Trelleborg • Publicerad 20 april 2010
Trelleborgs turistchef Anna Wild har sagt upp sig. ”Jag har avslutat min anställning, det är allt jag vill säga just nu”, säger hon.
Trelleborgs turistchef Anna Wild har sagt upp sig. ”Jag har avslutat min anställning, det är allt jag vill säga just nu”, säger hon.Foto: 

I avtalet med kommunen får Anna Wild lön året ut. Först vill varken någon representant för kommunen eller Anna Wild svara på frågor om det faktum att hon har lämnat sin tjänst.

– Jag har avslutat min anställning, det är allt jag vill säga just nu, säger Anna Wild.

Annons

– Jag har ingen lust att diskutera frågor som rör enskild personal, säger Utvecklingsbolagets tillförordnade vd Ditte Fagerlund.

Anna Wild har jobbat som turistchef i Trelleborgs kommun i tre år. Innan hon tillträdde tjänsten i februari 2007 var hon egen företagare inom eventbranschen och drev företaget Vildrankans byrå. Företaget har varit inaktivt eftersom att hon enligt kontraktet inte fick arbeta med annan eventverksamhet samtidigt som hon arbetade för Trelleborgs kommun. När hon nu avslutar sin anställning får hon fortsatt lön året ut.

– Det är en överenskommelse som vi har kommit fram till gemensamt under diskussioner med Anna och hennes advokat, säger Ditte Fagerlund.

Totalt handlar det om 310 000 kronor som betalas ut under tio månader. Kommunen betalar även Anna Wilds advokatkostnader på 50 000 kronor.

– Det är lättare för oss som kommun att ta kostnaden än att Anna som privatperson ska betala advokaten. Beloppet dras från ersättningen, som från början var 360 000 kronor.

Det här innebär att kommunen är utan turistchef ett tag framöver.

– Det löser vi genom att övriga medarbetare går in och tar över turistchefens uppgifter. Sedan är det upp till styrelsen att sätta igång en rekryteringsprocess så snart som möjligt. Det är aldrig roligt att vara utan personal, samtidigt är det viktigt att vi inte hastar iväg utan låter det ta den tid som behövs för att hitta en ersättare.

Varken Anna Wild eller Ditte Fagerlund vill kommentera hur arbetet har fungerat de tre senaste åren.

– Jag tycker att jag har gjort mitt bästa, men hur jag har skött mig får andra svara på, säger Anna Wild.

Just nu har hon inget nytt jobb på gång.

– Jag behöver samla mig lite efter allt som har skett, sedan får vi se vad som händer.

Emma Persson Hennig
Katarina Höije
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons