Annons

Trelleborg säger nej till 3G

Byggnadsnämnden i Trelleborg avslår fem ansökningar om bygglov för teknikbodar till 3G-master. Och om nämnden inte får utförlig information om riskerna före sammanträdet i november då bygglov för ett 20-tal tele-master ska behandlas så blir det totalt nej till 3G-utbyggnaden i kommunen.
Trelleborg • Publicerad 29 januari 2003

- Inget talar för att det blir bygglov för masterna. Tills det är bevisat att det är riskfritt så får Trelleborg vara en vit fläck på 3G-kartan, säger byggnadsnämndens ordförande Kjell Nilsson (s). Kjell Nilsson anser att en fullvärdig utredning om 3G-masterna och de eventuella riskerna borde ha gjorts innan operatörerna började söka bygglov för utbyggnaden. - Nu får byggloven, om besluten överklagas, prövas av en myndighet som är statens förlängda arm och så får man redogöra för oss politiker och trelleborgare om detta i en framtid kan skapa framtida folkhälsosjukdomar, menar Kjell Nilsson. Staten som sagt ja till utbyggnaden av 3G får ge svar på de frågor som allmänheten ställer. En bakgrund till att byggnadsnämnden enigt säger nej till byggloven är den oro som närboende till de planerade masterna gett uttryck för i en sällan skådad ström av protester till stadsbyggnadskontoret i Trelleborg. - Vi måste se till att vi inte bygger in sådana komponenter i samhället som kan skada trelleborgarna, nu eller i framtiden. Vi ska vara rädda om tredje generationens trelleborgare också, säger Kjell Nilsson.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons