Annons

Trelleborg populär turistort

En turistinvasion väntar Trelleborg i sommar. Men den kommer inte från Tyskland. Det är svenska turister som "vallfärdar" till den skånska sydkusten. Men turistupplevelsen hittar de inte i Trelleborg, utan i Smygehuk!
Trelleborg • Publicerad 9 april 2002

- Bokningarna på våra stugor är många fler än de senaste två åren. Det ringer människor hela dagarna som vill boka semesterboende, säger Gabriella Ronnow-Nielsen, bokningsansvarig på Trelleborgs Turistbyrå. Svenskarna verkar stanna kvar i Sverige under sommarens semesterveckor. Trelleborg är ett attraktivt turistmål för många turister från Stockholm och Mellansverige. - Efter den hemska händelsen i USA den elfte september förra året verkar det som svenskarna väljer att semestra på hemmaplan istället för att ta en charterresa utomlands, säger Gabriella Ronnow-Nielsen. Turistbyrån har 36 stugor till turisternas förfogande och under vecka 28 är det fullbokat. Veckan därpå finns bara tre stugor kvar att hyra i dagsläget. Om det är många svenskar som bokar, så har jämförelsevis intresset från tyska turister minskat. På evenemangssidan finns det dock inte mycket att hitta för de turister som kommer till centrala Trelleborg i sommar. Vill man ha aktivitet ska man söka sig till Smygehuk. Där arrangeras bland annat jazzfestival och glasutställning. - Vi har inga jättenyheter att komma med. Smygehuk är det stället som drar turister. I centrala Trelleborg är det lite skralt, säger upplevelseförvaltningens chef Lars-Göran Canerholm. Text: Thomas Karlsson

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons