Trelleborg missade barnutmärkelse

Nej, Trelleborg är inte Skånes bästa barnkommun. Utmärkelsen, som utdelas för andra året av FN-förbundet och Unga örnar, gick på fredagen till Malmö kommun.
Trelleborg • Publicerad 24 oktober 2003

Trelleborg var en av tre finalister i FN-dagens uppgörelse om vilken kommun i Skåne som är duktigast på att sätta barnens bästa i främsta rummet. En referensgrupp av barn och unga har fått vara med och säga sitt om hur deras kommuner jobbar med barnpolitiska frågor och hur de lever upp till FN:s barnkonvention. I fjor utnämndes Östra Göinge till bäst i Skåne, i år blir det alltså Malmö som får hedersbetygelsen och dessutom chansen att bli Sveriges bästa barnkommun när den saken avgörs i november. - Trelleborg är starka kandidater till nästa år, tröstar Petra Ohlin på Unga örnar, som tyckte att det var väldigt svårt att avgöra vem som skulle vinna i år. - Malmö har kommit väldigt långt i arbetet med barnfrågor, generellt sett, och dessutom har barn och unga i Malmö lämnat mycket positiva enkätsvar om sin kommun. Trelleborgs kommun anses alltså inte ha kommit lika långt - men man jobbar trots allt bra med barnfrågorna, tycker Petra Ohlin. - Vi ser fram emot att läsa deras rapport för nästa år. Trelleborg har presenterat en del väldigt bra idéer, exempelvis med att ta fram en "barnchecklista" med hjälp av ungdomarna själva.

Lars Thulin lars.thulin@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.