Annons

Trelleborg kvar i bottenträsket

Trelleborgs kommun har blivit bättre att bo i. Men inte mycket. Trelleborg klättrar elva placeringar i tidningen Fokus borankning jämfört med 2010.
Trelleborg • Publicerad 27 maj 2011
Planteringar i Trelleborg
Planteringar i TrelleborgFoto: 

Årets placering, 224 bland landets 290 kommuner, är alltjämt medioker.

– Det är klart att det inte är särskilt kul att komma så långt ner. Men det är en värdefull undersökning för oss, med många olika faktorer som spelar roll, säger kommunstyrelsens ordförande Ulf Bingsgård (M).

Annons

Områden där Trelleborgs kommun hamnar långt ner är "att vara gammal" (plats 259) och "att vara ung" (plats 245).

– När det gäller de äldre så tror jag att siffran blir bättre ju mer vi konkurrensutsätter vården. Är man missnöjd ska man kunna välja något annat och bli nöjd, säger Ulf Bingsgård.

Den dåliga placeringen för kategorin "att vara ung" beror mycket på de låga studieresultaten och den låga lärartätheten.

– Det vet vi sedan tidigare, och där har vi startat ett förändringsarbete, med ett nytt måldokument som ska fastställas i juni. Vi ska ha en tuffare ambitionsnivå i skolan, säger Ulf Bingsgård.

Maria Sällberg
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons