Annons

Trelleborg köper tyskt profilföretag

Trelleborg AB satsar hårdare på tätningsprofiler, genom att köpa det lilla tyska företaget ETU, specialiserat på tekniskt avancerade industriprofiler.
Trelleborg • Publicerad 7 april 2003

ETU GmbH är leverantör av industriprofiler till bland annat byggindustri framför allt i Centraleuropa. Företaget omsätter cirka 50 miljoner kronor årligen och har 18 anställda vid en enhet i Grossheubach i Tyskland. Det är affärsområdet Trelleborg Building Systems som köper ETU, och där säger vd Peter Suter i en kommentar: - ETU är ett relativt nyetablerat företag med stark teknisk produktutvecklingskapacitet. Genom förvärvet stärker vi vår utvecklingskraft inom tätningsprofiler. ETU är också aktivt på industrimarknader vid sidan om byggindustrin, och kompletterar oss därför väl. Övertaget av verksamheten beräknas ske under april 2003.

Lars Thulin lars.thulin@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons