Annons

Trelleborg kan snart ingå i regional bostadsförmedling

Den regionala bostadsförmedlingen Boplats Syd kan snart även innefatta Trelleborgs kommun. Kommunstyrelsens arbetsutskott har beslutat att utreda ett inträde.
Trelleborg • Publicerad 20 augusti 2014
Ulf Bingsgård (M).
Ulf Bingsgård (M).Foto: 

– Det handlar om att fler människor ska få möjlighet att söka bostad i Trelleborg, säger kommunalrådet Ulf Bingsgård (M).

Det var på initiativ av den styrande femklövern som frågan kom upp på onsdagens möte i arbetsutskottet. Kommundirektören Jonas Rosenkvist fick i uppdrag att utreda frågan närmare.

Annons

– Han ska bland annat kolla hur intresset är hos Trelleborgshem och de privata hyresvärdarna. Tidigare har Trelleborgshem helst velat sköta sin kö själv, säger Ulf Bingsgård.

Ett eventuellt inträde i Boplats Syd är kopplat till den fördjupade översiktsplanen där det står att Trelleborg ska vara en regional stad. Ulf Bingsgård tror att Trelleborgs attraktivitet som boendeort kommer att förstärkas när pågatågen börjar rulla och att ett inträde i Boplats Syd ökar den dragningskraften ytterligare.

Boplats Syd ägs av Malmö stad och förmedlar både kommunala och privatägda hyreslägenheter. Ett 30-tal fastighetsägare i till exempel Malmö, Lund, Svedala, Vellinge Landskrona och Helsingborg är representerade.

Taner Caliskan och Kristin Knutsson
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons