Annons

Trelleborg kan få pengar till rondell

Trelleborgs kommun kan få 2,5 miljoner i bidrag till en cirkulationsplats i korsningen Hedvägen/ Väg 108. Men inte förrän år 2010.
Trelleborg • Publicerad 19 februari 2008
2010 kan Trelleborg få en cirkulationsplats i korsningen Hedvägen/Väg108. Bild. Claes Nyberg
2010 kan Trelleborg få en cirkulationsplats i korsningen Hedvägen/Väg108. Bild. Claes NybergFoto: 

Det framgår av Vägverkets beslut om bidrag till åtgärder för trafiksäkerheten och för miljön på gator år 2008 samt planen för åren 2009 och 2010.

Den sammanlagda kostnaden för cirkulationsplatsen, som redan varit uppe till diskussion i Trelleborg under lång tid, beräknas till fem miljoner kronor, varav kommunen alltså kan få bidrag med hälften från staten.

Annons

Trelleborgs kommun ska även få bidrag till en del arbeten under detta år. Det handlar bland annat om arbeten på Hesekillegatan för 1,5 miljoner kronor, varav kommunen får bidrag med hälften. Dessutom ska åtgärder som minskar bullret på huvudgator genomföras till en kostnad av 600 000 kronor. 600 000 vill kommunen satsa på bullerdämpning även under 2009 då man också vill satsa en lika stor summa på att förbättra tillgängligheten på gångstråk i centrala Trelleborg.

Under 2010 planerar Trelleborg kommun att satsa en miljon kronor på att förbättra tillgängligheten i centrum. Det handlar om att höja standarden och att se till att det går att ta sig förbi hinder som inte enkelt kan avhjälpas.

Sammanlagt sätter Vägverket av 30 miljoner kronor per år för den här typen av arbeten.

Lasse Bryggare

0410-545 71

lasse.bryggare@trelleborgsallehanda.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons