Annons

Trelleborg kan få ny fristående skola

Ägarna av den privata förskolan Kropp och knopp har ansökt hos skolinspektionen om att få driva en ny privat F-6-skola i Trelleborg. Går allt enligt planerna kan den starta nästa höst.
Trelleborg • Publicerad 7 april 2010
Foto: 
Foto: 

TRELLEBORG. För ett år sedan startade Jonas Bjunö och Sven-Gunnar Borgström förskolan Kropp och knopp på Malörtsvägen. Nu har de planer på att även starta en skola. .

Jonas Bjunö betonar att planerna än så länge är i sin linda och att det normalt tar minst ett år innan man eventuellt får tillstånd från skolinspektionen.

Annons

– Det är lång väg kvar. Ansökan är bara första steget men vi siktar på hösten 2011, säger Jonas Bjunö.

Tanken är att till en början starta en skola för förskoleklass till tredjeklass och därefter bygga ut verksamheten med årskurs fyra-sex. Fullt utbyggd ska skolan kunna ta emot ett 100-tal elever. Några lokaler är ännu inte klara men enligt Jonas Bjunö har de haft kontakter med fastighetsägare och tror inte att det ska vara särskilt svårt att få tag i en lämplig lokal.

Förskolan Kropp och knopp har miljötänkande och Reggio Emilia-pedagogik som inriktning och samma tänkande ska även finnas på den nya skolan. För övrigt ska de, enligt ansökan, följa grundskolans vanliga läroplan.

Varför vill ni starta en skola?

– Det är väldigt, väldigt roligt att starta eget och det är roligt att arbeta med barn och föräldrar. Nu slår vi ihop detta och det känns väldigt bra, säger Jonas Bjunö.

Själv är han utbildad socialpedagog och har arbetat som kurator i sju år på Lindängeskolan i Malmö. Hans kollega Sven-Gunnar Borgström är förskollärare i grunden och driver även två andra privata förskolor i Malmö.

– Jag har många års erfarenhet från skolans värld och Sven-Gunnar från att driva eget, säger Jonas Bjunö.

Martin Strandberg
Jenny Isaksson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons