Annons

Trelleborg kan få miljonbidrag för sitt nattis

Trelleborgs kommun kan få drygt en miljon kronor i statsbidrag till nattis på Gertrudsgården. Den är en av endast 16 kommuner som beviljas över en miljon.
Trelleborg • Publicerad 1 april 2019
Nattis i Trelleborg. Arkivfoto.
Nattis i Trelleborg. Arkivfoto.Foto: Tomas Nyberg

Trelleborgs dygnet runt-öppna förskola Gertrudsgården har varit i hetluften den senaste tiden. Förslaget att inte längre ha öppet nattetid, vilket skulle ha sparat fyra miljoner kronor, väckte starka reaktioner. I mitten av mars beslutade dock bildningsnämnden att låta nattis vara kvar.

Och nu har verksamheten beviljats 1 015 740 kronor i statsbidrag för 2019. Det visar siffror från Skolverket som Nyhetsbyrån Siren ställt samman. Totalt har 193 kommuner ansökt om bidrag för barnomsorg på obekväm tid.

Annons

– Alla de kommuner som har sökt bidraget har också beviljats bidrag, säger Susanna Kanmert, handläggare på Skolverket, till Nyhetsbyrån Siren.

Totalt fördelas 77 miljoner kronor. Av de 193 kommunerna är det endast 16 som får över en miljon kronor, där Trelleborg alltså är en. I Skåne är det endast Ystad och Malmö som beviljats mer pengar än Trelleborg. Malmö ser dessutom ut att få det högsta beloppet i hela landet, 3,8 miljoner kronor.

– Malmö har beviljats ett högre belopp jämfört med andra kommuner för att de har sökt och beviljats bidrag för flest antal platser, säger Susanna Kanmert till Siren.

Det är dock ännu inte säkert att kommunerna får exakt den summan som de beviljats från Skolverket. Det vet man först efter rekvisitionerna i vår och höst.

Louise Cronholm LöfgrenSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons