Annons

Trelleborg involverat i projekt om baltutlämning

Nu ska baltutlämningens minnen tas tillvara.Det är föreningen gamla Christianstad och regionmuseet som tillsammans med Kristianstads kommun och landsarkivarie Jan Dahlin startar projektet.
Trelleborg • Publicerad 28 februari 2002

Huvudsyftet är att ta tillvara minnena från Rinkaby/Gälltofta där många av de utlämnade satt internerade. Men även militär och polis från övriga Skåne tjänstgjorde vid bevakning och utrymning av lägren. Utlämningen skedde via Trelleborg och många poliser från Trelleborg deltog i bevakningen och utlämnandet. Projektet ska bland annat leta efter berättelser, foton och slöjdalster som de internerade tillverkat. Meningen är att det hela ska resultera i en bok, en utställning på regionmuseet, som eventuellt ska fortsätta som vandringsutställning, samt informationsskärmar ute i Rinkaby.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons