Annons

Trelleborg instiftar stadsbyggnadspris

Trelleborg ska få ett stadsbyggnadspris, som förhoppningsvis kan delas ut för första gången i sommar i samband med Trelleborgs 750-årsfirande.
Trelleborg • Publicerad 21 mars 2007

Stadsbyggnadschefen Stefan Ferm har tidigare förslagit att kommunen ska inrätta ett stadsbyggnadspris, men inte fått gehör för förslaget.

"Då rådande politisk majoritet har inte visat intresse för detta" skriver Stefan Ferm i sitt förslag.

Annons

Den nya politiska ledningen säger dock ja till förslaget om att inrätta ett stadsbyggnadspris.

- Pristagaren ska utses av en jury med både sakkunniga och politiker, säger Stefan Ferm.

Exakt hur reglerna kring priset ska utformas har stadsbyggnadskontoret fått i uppdrag att reda ut så att det första priset kan delas ut i samband med jubileumsveckan i sommar.

- Det finns inga regler fastställda ännu, men troligen blir det inte ett pris som bara kan delas ut för sådant som gjorts det senaste året. Ibland byggs det väldigt mycket, ibland väldigt lite, på grund av konjunkturen, säger Stefan Ferm.

- Priset ska inte heller begränsas till nybyggnader. Priset kan även delas ut till renoveringar och till annat än byggnader, som landskapsarkitektur till exempel, säger Stefan Ferm.

Priset är tänkt att bestå av äran och till exempel en plakett att sätta upp.

Lasse Bryggare

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons