Annons

Trelleborg i ännu en företagsaffär

Trelleborgskoncernen vill sälja mer däck i Mellanöstern och Afrika. Därför har Trelleborg Wheel Systemsingått ett joint venture-avtal med Al Dobowi Ltd för att förbättra distributionen av industri- och lantbruksdäck i området. Huvudkontoret för verksamheten placeras i Dubai i Förenade Arabemiraten.
Trelleborg • Publicerad 7 april 2005

Trelleborg kommer att äga 49 procent av verksamheten och Al Dobowi 51 procent. Bolaget beräknas inledningsvis omsätta ca 15 MSEK. Al Dobowi uppges vara en väletablerad distributör av däck i Mellanöstern och företaget är sedan tidigare leverantör av Trelleborgs industridäck i regionen.

- Samgåendet förstärker Trelleborg Wheel Systems distributionsverksamhet i Mellanöstern, en viktig tillväxtmarknad och logistikknutpunkt, säger Maurizio Vischi, affärsområdeschef för Trelleborg Wheel Systems i en kommentar.

.

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons