Annons

Trelleborg har näst bäst hjärtsjukvård i Skåne

Trelleborgs lasarett kom på andra plats i Skåne i en kvalitetsmätning som Hjärt-lungfonden gör varje år. Bra rutiner och god bemanning kan vara två anledningar till det framgångsrika arbetet.
Trelleborg • Publicerad 14 september 2011
Hjärträddningsmaskin.
Hjärträddningsmaskin.Foto: 

– Det är så klart väldigt roligt men jag är inte så förvånad. Jag vet att det har sett bra ut för vår hjärtsjukvård i många år när det kommer till dessa jämförelser, säger lasarettschef Magnus Heiman.

Bara Hässleholms sjukhus får högre poäng i Hjärt-lungfondens kvalitetsindex. Trelleborgs lasarett får sju av nio möjliga.

Annons

– Vi är bra på att följa de riktlinjer som finns och personalen är väldigt kompetent. Det gäller att ha engagerad personal som hela tiden håller sig uppdaterad eftersom det händer mycket inom hjärtsjukvård, säger Magnus Heiman.

Hjärtläkare Peter Kosack håller med.

– Och så tror jag vi har fördel av att vara på ett litet sjukhus. När det kommer in en hjärtpatient vet alla vad de ska göra, säger han.

Att vården går snabbt är särskilt viktigt inom hjärtsjukvård. Magnus Heiman berättar att i ambulanserna tas idag EKG som skickas till en kardiolog. Han eller hon kan då snabbt avgöra vilket sjukhus som är bäst lämpat för patienten.

Bemanningen är också bra. Avdelningen har nyligen anställt en ny kardiolog.

– Innan dess kändes det som det var svårt att få allt att gå ihop. Nu tycker jag att vi fungerar bra, säger Peter Kosack.

Maria Sällberg
Sofia Bergström
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons