Trelleborg har näst bäst fastighetsföretagarklimat

Trelleborg har näst bäst fastighetsföretagarklimat i Skåne. Företagarna är särskilt nöjda med de allmänna kommunikationerna och de kommunala avgifterna.
Trelleborg • Publicerad 25 januari 2011

När branschorganisationen Fastighetsägarna Syd sammanställde sin årliga undersökning av fastighetsföretagarklimatet i Skåne hamnade Trelleborg på andra plats, strax efter Ängelholm.

– Detta är bra nyheter. Ett gott fastighetsföretagarklimat är av största vikt eftersom en väl fungerande fastighetsmarknad påverkar hela kommunen. Det gör det lättare att attrahera boende, näringsliv och arbetskraft, säger Göran Höckert, chef på Fastighetsägarna Syd.

Fastighetsföretagarna i Trelleborg är särskilt nöjda med de allmänna kommunikationerna, kommunens krav på sopsortering och de kommunala avgifterna.

Det företagarna å andra sidan är mindre nöjda med är handläggningstiderna i kommunen. Informationen från kommunen om viktiga förändringar tycker man också är bristfällig.

63 procent tycker att kommunen engagerar sig i cityutvecklingen, ett resultat som ligger en bit under snittet i undersökningen som är 73 procent.

– Det är viktigt att kommuner är måna om sin stadskärna. Här måste man jobba mer aktivt, säger Göran Höckert.

Rebecka Sjöberg
Sofia Bergström
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.