Annons

Trelleborg har fått ny huvudled

Östervångsvägen och Havrejordsvägen har blivit huvudled från lasarettsrondellen till rondellen på väg 108. Bakgrunden är trafiksäkerheten.
Trelleborg • Publicerad 30 augusti 2011
Östervångsvägen i Trelleborg har blivit huvudled, av trafiksäkerhetsskäl.
Östervångsvägen i Trelleborg har blivit huvudled, av trafiksäkerhetsskäl.Foto: Tomas Nyberg

– Jag har sett att bilisterna ännu inte verkar ha upptäckt att Östervångsvägen blivit huvudled, säger Lars Persson, trafiklärare på Erikssons trafikskola i Höllviken, som ofta kör med sina elever i Trelleborg. Man kör ut från sidogatorna och tror att det är högerregeln som fortfarande gäller.

Lars Persson menar att alla inte uppmärksammat de nya skyltarna för huvudled som satts upp och vill gärna informera om den nya situationen.

Annons

Mats Lawesson, gatuchef i Trelleborg, säger att den nya huvudleden kommit till av trafiksäkerhetsskäl.

– Bland annat handlar det om att det är många som ställer sina bilar längs gatan när TFF spelar match. Gatans utformning lämpar sig inte för det, det blir för trångt, säger han.

Parkeringsbekymren vid TFF:s hemmamatcher är dock bara en del i beslutet att göra om gatan till huvudled.

– Ett skäl är att det nu är klart att det är väjningsplikt för dem som kör ut på gatan, säger han. Det höjer trafiksäkerheten.

Trelleborgs Allehanda uppmärksammade i artikelserien Trafik i Trelleborg tidigare i somras korsningen Granlundagatan/Östervångsvägen som en problemkorsning när det gäller vem som har väjningsplikt.

Louise Löfgren
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons