Annons

Trelleborg flyttar produktion till Östeuropa

Industrikoncernen Trelleborg planerar att göra sig av med omkring 700 anställda inom enheten Automotive. Det berättar koncernledningen på en kapitalmarknadsdag på måndagen.
Trelleborg • Publicerad 27 november 2006

Trelleborg stänger bland annat fabriken i Trowbridge, Storbritannien, vars produktion flyttas till Rumänien och Spanien. Den har cirka 150 anställda.

Ytterligare personalminskningar kan komma att göras i Västeuropa, bland annat i Mannheim, Tyskland.

Annons

"Flytt av resurser från Västeuropa till Östeuropa är en del av programmet. Detta innebär investeringar i existerande enheter i Tjeckien, Polen och Rumänien, vilka kommer att göras innan programmet kan genomföras fullt ut", skriver Trelleborg i ett pressmeddelande.

Kostnaderna för åtgärderna beräknas till 875 miljoner kronor före skatt, varav cirka 400 miljoner kronor är kassapåverkande 2007 och 2008. Den positiva resultateffekten beräknas till 175 miljoner kronor före skatt per år vid fullt genomslag.

"Vi tar redan nu ett första steg inom ramen för detta åtgärdsprogram. Dessa initiala åtgärder berör tre fabriker, samt därutöver ett antal personalåtgärder och rationaliseringar i Europa. Totalt bedöms dessa åtgärder beröra cirka 700 anställda", kommenterar Peter Nilsson, koncernchef för Trelleborg i pressmeddelandet.

I det här första steget berörs inte verksamheten i Sverige, säger finanschefen Bo Jacobsson.

Men översynen gäller hela Automotives verksamhet så i förlängningen kan även verksamhet i Sverige komma att beröras.

– Men ingenting är konkretiserat ännu, säger Jacobsson.

(TT)

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons