Annons

Trelleborg fattar beslut i maj

Kommunalrådet i Trelleborg, Ulf Bingsgård (M), är märkbart nöjd med beskedet från partikollegorna i kommunstyrelsen i Vellinge.
Trelleborg • Publicerad 7 maj 2009

– Jag tycker givetvis att det är ett mycket positivt besked. Utbyggnaden av Trelleborgsbanan är inte bara bra för våra kommuner utan bra för hela Öresundsregionen, säger Ulf Bingsgård.

Han är optimistisk när det gäller möjligheterna för Trelleborgs kommun att komma fram till en lösning av sin del av finansieringen, 58 miljoner kronor.

Annons

– Jag tror att vi till nästa sammanträde i kommunstyrelsen kommer att få upp ett förslag till avsiktsförklaring från vår sida, säger Ulf Bingsgård.

Även om det finns ett motstånd till att finansiera projekt som man från lokalt politiskt håll anser att staten borde stå för så verkar man inom alliansen vara överens om Trelleborgsbanans betydelse.

– Så här långt har det varit en enighet om att det är värt satsningen, säger Ulf Bingsgård.

Magnus Aspegren
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons