Annons

Trelleborg får miljöpengar

Energimyndigheten beviljar Trelleborgs kommun ett bidrag på 370 000 kronor. Pengarna ska användas för att anställa en person som ska arbeta med biogas och förnybar energi.
Trelleborg • Publicerad 20 april 2014

Det handlar om en del av Trelleborgs stora projekt Uthållig kommun, där satsningen på biogas är en viktig del. För att föra arbetet vidare behövs det mer resurser, bland annat för att intensifiera arbetet med lantbruket och med företag inom den förnybara energitekniken.

Bland annat ska en utredning genomföras för att kartlägga energianvändningen och ge förslag på omställningar med fokus på biogas och förnybar energi inom lantbruket. En träff ska ordnas där företag som levererar förnybar energiteknik ska kunna träffa potentiella kunder.

Annons

Två lantbruksföretag ska enligt planerna bli klimatpositiva gårdar, nettoproducenter av förnybar energi.

Dessutom ska projektet leda till en kartläggning av vilka krav den gröna ekonomin ställer på kommunen samt en strategi för hur förnybar energi kan komma med i utbildningen på gymnasial- och eftergymnasial nivå.

Projektet ska genomföras under 2014.

Maria Sällberg
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons