Annons

Trelleborg en allt bättre kommun att bo i

Trelleborgs kommun har blivit bättre. I alla fall om man får tro den kommunrankning som nyhetsmagasinet Fokus gjort.
Trelleborg • Publicerad 11 juni 2009

TRELLEBORG. – Jag är stolt över att vi kunnat klättra så många placeringar", säger kommunalrådet Ulf Bingsgård (M).

Trelleborgs kommun har klättrat 120 platser sedan fjorårets rankning, från 253:e till 133:a plats. Det betyder att kommunen belönas med utmärkelsen Årets klättrare.

Annons

– Det är spännande eftersom man tittar på så många olika variabler och inte bara inom till exempel företagande, säger kommunalråd Ulf Bingsgård (M).

De största förbättringarna har skett i företagsklimatet och vad gäller sjukskrivningstal och socialbidragstagande. Även när det gäller personaltätheten inom förskolan har det skett en stor förbättring och det är också på den variabeln som Trelleborgs kommun ligger högst på 16:e plats.

Trots klättringen når Trelleborg inte upp till grannkommunen Vellinge som ligger på 2:a plats efter Danderyd. Ulf Bingsgård utesluter dock inte att Trelleborg närmat sig ytterligare om ett år.

– Det är inte omöjligt att vi ligger på topp tio nästa gång. Men då gäller det att vi vågar titta på de andra kommunernas kloka exempel och är beredda på att förändra verksamheten, säger han.

Rankningen görs för fjärde året i rad och jämför Sveriges 290 kommuner med varandra.

Johan Silfversten Bergman
Fanny Johansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons