Annons

Trelleborg C ska bli Skånetrafikens flaggskepp

Trelleborgs centralstation ska bli den bästa pågatågsstationen i Skåne. Det satsar Skånetrafiken, Trelleborgs kommun och Trelleborgs hamn gemensamt på.
Trelleborg • Publicerad 8 april 2014
Foto: 
Foto: 

- Meningen är att man ska kunna sitta på tåget och till exempel via nätet beställa en hyrcykel eller en matkasse som väntar på en när man kommer fram, säger Martin Güll, affärsutvecklingschef på Skånetrafiken.

Trelleborgs centralstation blir en sorts pilot i det projekt som Skånetrafiken arbetar med, för att göra kollektivtrafikresandet än mer attraktivt.

Annons

Annan service som kan komma att finnas på stationen är en möjlighet att lämna in sin tvätt, att få elbilen tvättad och laddad eller att hämta beställd frukost. Det kan också handla om att man lägger på en summa på sitt månadskort och då får tillgång till en parkeringsplats i närheten,

- Jag tror att vi ska pröva många saker och se vad kunderna vill ha, säger Martin Güll.

- Ja, det är inte alltid man kan se det i förväg, säger Mats Persson (FP), regionråd och kollektivtrafiknämndens ordförande.

Stationen ska också få interaktiva infotavlor och det ska finnas skärmar med tågtider inne i centrum, med nedräkning.

Med för att presentera projektet var även Henrik Dagnäs, trafikdirektör på Skånetrafiken samt Ulf Bingsgård (M), kommunalråd i Trelleborg.

LÄS MER:

I onsdagens pappers- och e-tidning kan du läsa mer om stationen, projektet och pågatågen. E-tidningen hittar du här: http://eta.trelleborgsallehanda.se

Louise Löfgren
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons