Annons

Trelleborg AB varslar 30

30 anställda på Trelleborg AB varslas om uppsägning. Men det är fortfarande inte bestämt vilka tjänster och avdelningar som kommer att beröras.
Trelleborg • Publicerad 9 februari 2009

Det enda som hittills är känt är att det gäller den produktion i Trelleborg, som ingår i Trelleborg Engineered Systems.

- Lägre efterfrågan på våra produkter har starkt bidragit till att vi lägger det här varslet. Detta orsakas dessutom av en vikande efterfrågan på en marknad som är fortsatt osäker, säger Mikael Sjöblom, informationsansvarig vid Trelleborg AB.

Annons

Alla avdelningar på Trelleborg AB i Trelleborg fick på måndagseftermiddagen, vid 14.30-tiden, information om det lagda varslet.

Men Mikael Sjöblom vill i nuläget inte gå in på vilka avdelningar som berörs av de nedskärningar som gummifabriken nu flaggar för:

- Det är för tidigt att säga. Det blir en dialog med facket. Förhandlingar mellan fack och arbetsgivare är redan inledda sedan varslet lades, säger Sjöblom.

Förra varlset som koncernen lade i Trelleborg var sent i höstas. Det omfattade 25 anställda, bland annat på avdelningen där det tillverkas gummidukar.

På frågan om det finns risk att Trelleborg AB kommer att varsla ytterligare anställda svarar Mikael Sjöblom:

- Det är inte helt omöjligt. Den risken finns hela tiden. Det beror helt och hållet på den fortsatta utvecklingen på marknaden, säger han.

Trelleborgs Allehanda har utan framgång sökt Trelleborg AB:s fackliga företrädare.

Johan Persson johan.persson@allehandasyd.se
Johan Persson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons