Annons

Trelleborg AB satsar på världsutställning i Shanghai

Trelleborg AB hör till de bolag som medverkar i den svenska paviljongen på världsutställningen i Shanghai som öppnar 1 maj. Utställningen förväntas bli den största någonsin med minst 225 länder och internationella organisationer på plats.
Trelleborg • Publicerad 12 april 2010
Foto: 
Trelleborg AB satsar på världsutställningen i Schanghai.
Trelleborg AB satsar på världsutställningen i Schanghai.Foto: TPG

TRELLEBORG. – Kina är en viktig och växande marknad för Trelleborgskoncernen. Vi har de senaste åren ökat från en delägd produktionsenhet i landet till fem helägda, säger Mikael Sjöblom, ansvarig för mediakontakter på Trelleborg AB.

Den svenska paviljongen blir 3 000 kvadratmeter stor och ligger i ett europeiskt kvarter på utställningen med de andra nordiska länderna som närmaste grannar. Paviljongen finansieras till hälften av svenska staten och till hälften av svenskt näringsliv. Förutom Trelleborg AB finns stora svenska företag som ABB, Ericsson, Ikea, SKF och AB Volvo. Även Region Skåne finns med på utställningen i Shanghai.

Annons

Utställningen i Shanghai ska ha öppet fram till 31 oktober och Trelleborg AB räknar med att finnas med under hela utställningstiden. Framför allt kommer Trelleborg att visa upp produkter och lösningar inom infrastruktur.

– Trelleborg kommer att ha flera möten i den svenska paviljongen under en vecka i mitten av juni. Bland annat med speciella dagar för anställda och ett VIP-arrangemang för kunder 17 juni, säger Mikael Sjöblom.

Utställningsområdet på ungefär 5,3 kvadratkilometer ligger mitt i Shanghai längs båda sidor om floden Hunagpo.

Martin Strandberg
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons