Annons

Trelleborg AB i blåsväder utomlands

Varje gång de anställda lämnade sitt arbete för att ta lunch eller fika var de tvungna att sätta en röd lapp på kläderna.
Trelleborg • Publicerad 10 november 2003

Allt för att hållas under uppsikt av cheferna. Trelleborg AB har hamnat i blåsväder, enligt Dagens Nyheter. Enligt tidningen har Trelleborg AB:s kemifabrik i engelska Leicester hållit sina 84 anställda i strama tyglar. Det hela inträffade tidigare i höstas och har bland annat uppmärksammats i rikstäckande BBC. Systemet med de röda lapparna togs bort efter hårda protester från facket, som hävdar att det var "storebrorsmetoder" och att det hotade rörelsefriheten. Lappkravet upphörde efter flera punktstrejker och övertidsblockad. Mikael Byström, informationschef för Trelleborgskoncernen, bekräftar uppgiften: - Det är sant att det förekom. Men det var bara under en övergångsperiod. Det är avslutat, säger han. Byström säger att fabriken i Leicester har stängt de lokaler som man hade tidigare och flyttat till nya. - Det var i samband med flytten som man behövde hålla reda på personalen. Metoderna kan förstås diskuteras. Men det är viktigt att nämna att det bara var tillfälligt, säger han.

Johan Persson johan.persson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons