Trelleborg AB drabbas hårt av strejk

Hela Trelleborg AB riskerar att bli utan städning efter midsommar. Städningen, som utförs av företaget Poolarna AB, omfattas av ett strejkvarsel som går igång den 20 juni.
Trelleborg • Publicerad 12 juni 2013
Foto: 

– Det kommer att påverka oss, det är helt klart, säger Mats Christensson, vd på Poolarna AB.

På måndagen meddelade Fastighetsanställdas förbund och Seko att man varslar om stridsåtgärder på grund av att man inte lyckats få till ett nytt avtal med Almega Tjänsteförbunden rörande avtalsområdet serviceentreprenad.

Stridsåtgärderna innebär att man varslar om mertids- och nyanställningsblockad samt blockad mot inhyrning av personal på samtliga arbetsplatser som innefattas av avtalet. Dessutom varslar man om strejk och blockad vid 20 arbetsplatser i landet, bland annat på allt arbete som Poolarna utför på Trelleborg AB.

– Vi städar hela Trelleborg AB, vi har sju eller åtta personer dagligen på heltid, säger Mats Christensson.

Poolarna städar både kontoren och industrilokalerna. Trelleborg AB är med andra ord en stor kund till företaget.

– Man brukar ju plocka ut stora kunder i strejk för att det ska bli någon verkan, säger Mats Christensson som menar att en eventuell strejk kommer att bli en stor belastning.

– Vi hoppas verkligen att det inte blir strejk. Det finns ingen som tjänar något på det och vi får hoppas att man reder ut det här, säger Mats Christensson.

Martin Falkenby
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.