Annons

Tredje skolbranden på kort tid

Vid sextiden i tisdags kväll gick brandlarmet på Köpingeskolan. Brandmännen ryckte ut med två styrkor och kunde släcka elden på en kvart. Det här är tredje skolbranden på mycket kort tid.
Trelleborg • Publicerad 18 juni 2003

- Det var kraftig rökutveckling när vi kom till platsen. Stora lågor slog upp från återvinningscontainrarna som ligger alldeles intill skolan, berättar räddningsledare Anders Olofsson. Brandmännen fick snabbt kontroll över lågorna, tack vare att containrarna stod på behörigt avstånd från träväggarna i sopskjulet. - Det finns bestämmelser för vilket avstånd det ska vara mellan container och vägg, och det hade skolan följt, säger Anders Olofsson. Efter släckningsarbetet fick man även vädra ut skolbyggnaden som hade täckts av rök. - Rökdoften kommer att vara borta när barnen börjar skolan igen, säger Anders Olofsson. En tioårig pojke fanns på platsen och har även erkänt att det var han som tände på. Polisen har talat med pojkens föräldrar och nu tar de sociala myndigheterna över ärendet. I förra veckan inträffade liknande bränder på Pilevallskolan och dessförinnan drabbades Liljeborgskolan. Även dessa misstänks vara anlagda.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons