Annons

Tredje gången gillt för TA-chansen

Ta chansen med TA-chansen. För tredje året i rad arrangeras en talangtävling för ungdomar med final på Mikaeli marknad 28 augusti klockan 16.30. Det konstaterar Lars Svensson, marknadsgeneral och presentatör av bidragen.
Trelleborg • Publicerad 25 maj 2004

- I år blir det något utöver det vanliga, lovar han. Den här sommaren arrangeras nämligen deltävlingar i Stadsparken under tre onsdagskvällar i augusti, den 11, 18 samt 25 innan själva finalen äger rum. Delfinalerna knyts ihop med de traditionella allsångsevenemangen som ackompanjeras av Söderslätts musikkår och i vanlig ordning dirigeras av Michael Nordberg. - Upplägget med deltävlingarna påminner om melodifestivalen. Genom det här vill vi öka intresset för själva finalen, säger Lars Svensson. Nytt för i år är att det bara är soloframträdande som får framföras, antingen om man spelar något intrument eller sjunger. Hittills är det ett tiotal som anmält sig att medverka i talangtävlingen. Men det är Lars Svensson långtifrån nöjd med. - Vi vill ha fler som ställer upp. Anmälningarna ska skickas in till Trelleborgs Allehanda senast fredag, säger han. Intresset för förra årets upplaga var stort förra året, drygt 1 200 trängdes i publiken för att se de tävlande framföra sina respektive bidrag. Det var Marie Andersson, som vann i kategorin för de yngre, och Johanna Dehman kammade hem segern i den andra åldersgruppen. Första pris är precis samma som förra året: finansiering av en heldag i en musikstudio så att man kan spela in en cd.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons