Annons

Treåringar fick var sin bibel

Lite blygt gick barnen fram ett och ett för att hämta sin bibel. På söndagen uppmärksammade Skanör-Falsterbo församling treårsdagen av 30 barns dopdag.
Trelleborg • Publicerad 29 april 2007

– Vi har som tradition att uppmärksamma barnens dopdag, säger Carina Samuelsson som arbetar i församlingens barnverksamhet. I år är det första gången vi gör ett särskilt arrangemang.

Två gånger om året, beroende på om barnens döpts under första eller andra halvåret, brukar församlingen uppmärksamma barnens dopdag. Tidigare har det skett i samband med en gudstjänst, men det var svårt för barnen att hålla intresset uppe en hel gudstjänst. Därför flyttade arrangemanget in i församlingshemmet.

Annons

I år var det 30 treåringar som fått inbjudan. Elva av dem kunde komma.

– Jag tror på den här modellen, säger Carina Samuelsson. Man kommer närmare varandra.

Tillsammans med syskon, föräldrar, mor- och farföräldrar så blev det många som samlades till en sångstund före bibelutdelningen och kaffe/saftkalaset.

Barnverksamheten i Skanör-Falsterbo församling är omfattande, med aktiviteter varje dag. Ungefär 45 barn deltar i verksamheten. Måndag och torsdag är det babycafé för föräldrar med barn, med en sångstund och möjlighet till samtal. På tisdag är det rytmikdag hela dagen och på torsdag är det öppet hus.

Christer Hansson

0410-545 42

christer.hansson@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons