Annons

Tre veterantraktorer blev tretton i år

Hammarlövsdagen bara växer och växer. I år bjöd man på ännu fler veterantraktorer. Tunnbindning var en annan av nyheterna.
Trelleborg • Publicerad 28 juni 2003

Många hade tagit vägen förbi Hammarlövs marknad under denna molnfria 22-gradiga junilördag. Byalagets ordförande Thomas Christensson var mycket nöjd. - Vi hade som vanligt mest folk vid tiotiden, berättade han. BILD:CLAES NYBERG Nils Svensson från Vemmerlöv bidrog med tre gamla traktorer till den utökade veteranutställningen. Bland annat den äldste av dem alla, en John Deere från 1938, tillverkad i USA. Liksom alla övriga är den fullt körduglig. - Det är en viss feeling att köra en sådan här. Men det är inte bara att trycka på knappen och köra, det krävs viss kunskap, sade han. En av hans traktorer fick köra hem studenter härom veckan. Då var Nils något nervös för motorstopp, men studenterna kom lyckligt hem till slut. Förutom att fynda soffor, pressglas och brevsprättar på loppisen, kunde man inne i byalagets magasin titta på keramik, porslinshantverk och knyppling. Ingemar och Gustaf Krigström, far och son, lockade dock till sig största folksamlingen. De demonstrerade hur man binder smörtunnor av bok och pileträd. - Man tog de träslag man hade, så i Skåne blev det bok och pileträd, förklarade Ingemar Krigström. Hantverket har funnits inom familjen sedan 1600-talet.

Camilla Erkenfeldt camilla.erkenfeldt@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons