Annons

Tre tysta minuter för terroroffer

Med nedsänkta huvuden samlades ett hundratal personer under måndagsförmiddagen på Rådhustorget i Trelleborg. Ovanför dem var den svenska flaggan halad på halv stång. Manifestationen hölls för att hedra de 200 offer som omkom vid förra veckans terrordåd i Madrid.
Trelleborg • Publicerad 15 mars 2004
BILD: Claes Nyberg
BILD: Claes NybergFoto: 

BILD: Claes Nyberg Kommunalrådet Egil Ahl höll ett kort tal och avslutade med att påbjuda tre tysta minuter. Många lunchflanerande trelleborgare anslöt sig till de tysta minuterna innan de promenerade vidare. Manifestationer hölls över hela Europa efter rekommendation från EU:s ordförandeland Irland. Statsminister Göran Persson uppmanade också till bred uppslutning bland den svenska befolkningen. Men flertalet av de förbipasserande trelleborgarna var ovetande om dagens stora manifestation. - Vem har avlidit? frågade en man nyfiket när han såg den stora tysta gruppen utanför Rådhuset. - Aha, sa han när svaret kom och föll in i de tysta minuterna. Kristofer Naess

Jenny Isaksson jenny.isaksson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons