Annons

Tre trelleborgare häktade för narkotikasmuggling

En större smugglingshärva med ecstasytabletter utreds just nu av den svenska tullen. Tre unga trelleborgare sitter häktade misstänkta för grov narkotikasmuggling.
Trelleborg • Publicerad 20 april 2004

Det var personal på postens terminal på Arlanda som vid en stickprovskontroll i mars i år fann omkring 1 000 ecstasytabletter i en försändelse. Paketet var adresserat till en man bosatt i Trelleborg. Mannen, som är i 20-årsåldern, greps kort därefter tillsammans med en jämnårig kamrat. Båda häktades av Trelleborgs tingsrätt för tre veckor sedan. Utredningen har visat att ytterligare en person från Trelleborg, en man i 30-årsåldern är inblandad i smugglingen. Han ska enligt uppgift ha hållit sig undan polisen och anhölls i sin frånvaro den 7 april. Först i slutet av förra veckan kunde han gripas. I måndags häktades han av Trelleborgs tingsrätt. De tre männen riskerar långa fängelsestraff om de blir dömda. Gränsen för grov narkotikasmuggling går vid 200 tabletter när det gäller drogen ecstasy. - Det här är en förhållandevis stor mängd men inte unikt. Vi har haft ännu större beslag, säger åklagare Magnus Ramebäck som håller i utredningen. Han vill inte avslöja hur eller varifrån man tror att de tre männen har beställt tabletterna. - Det vill jag inte gå in på i nuvarande läge, säger Magnus Ramebäck. Utredningen beräknas pågå ytterligare ett par veckor. Den 3 maj ska åklagaren antingen väcka åtal eller begära förlängd häktning av de tre männen. Magnus Ramebäck tror att utredningen kan vara färdig relativt snart, eventuellt redan till den 3 maj. Några fler gripanden är enligt Magnus Ramebäck inte aktuella i nuläget. - Men det kan man inte utesluta. För närvarande finns det dock inget som tyder på det, säger han.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons