Annons

Tre trelleborgare åtalas för ecstasysmuggling

De båda trelleborgare, 18 och 20 år gamla, som suttit häktade sedan mars i år misstänkta för grov narkotikasmuggling åtalas på fredag vid Trelleborgs tingsrätt.
Trelleborg • Publicerad 13 maj 2004

De båda greps efter att tullen på Arlanda kontrollerat ett paket som visade sig innehålla 1000 ecstasytabletter. Paketet kom från Holland och var adresserat till Trelleborg. Tullen bytte ut tabletterna mot godis och fanns sedan på plats i Trelleborg när de båda ungdomarna hämtade ut paketet och de greps. Senare greps även en äldre bror till en av dem som tullen misstänker var inblandad i beställningen av tabletterna. Även han åtalas i dag för grov narkotikasmuggling. Tabletterna ska de tre ha beställt via en holländsk internetsida. Samtliga riskerar flera års fängelse för grov narkotikasmuggling, uppger kammaråklagare Magnus Ramebäck vid den internationella åklagarkammaren i Malmö. Han tror att mycket narkotika kommer till Sverige på det här sättet. - Jag befarar att det är en mycket stor omfattning på verksamheten, säger han till TT. Från Nederländerna går det att köpa ecstasytabletter för några tior stycket. I Sverige kan dessa sedan säljas till ett avsevärt högre pris, cirka 100 kronor styck. - Man kan förstå att detta lockar många personer med mindre bra omdöme. Ofta är de själva missbrukare, säger Magnus Ramebäck. Rättegång mot de tre hålls om en vecka.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons