Annons

Tre slag i huvudet med sten men frikänd

Kvinnan slog den jämnårige mannen upprepade gånger i huvudet med en sten. Hon åtalades för misshandel men tingsrätten underkände åtalet.
Trelleborg • Publicerad 29 november 2006

Den 19-åriga kvinnan medgav i tingsrätten att hon slagit mannen med en sten i huvudet, men sedan skiljde sig hennes historia helt från mannens.

Den 16 juni i år var hon på Ripatorget tillsammans med en kamrat. Kamraten hade lånat hennes mobiltelefon. Ett gäng på sex, sju killar dök upp och gav sig på kamraten. Han som sedan blev slagen i huvudet ingick i gänget. När kvinnan skulle ringa efter polisen upptäckte hon att hennes mobil var stulen.

Annons

Väl hemma igen ringde hon till mannens bror och berättade att brodern varit med när hennes kamrat misshandlades och hennes mobil stals. Brodern blev ursinning och dök upp, tillsammans med sin bror och två kamrater, hemma hos kvinnan och hennes mamma. De uppträdde hotfullt mot mamman och kvinnan gick emellan. Hon slog mannen med en sten i huvudet när han hotade och två gånger till när han tog tag om hennes hals.

Enligt mannen kunde han inte sova den första veckan efter slagen och hade ont i mer än två veckor. Han krävde 200000 kronor i skadestånd, 1100 för förstörda kläder, 50000 för sveda och värk, 15000 för kränkning och 133900 för psykiskt lidande.

Enligt läkarutlåtandet hade han ett fem centimeter långt, ytligt sår efter slagen.

Åtalet underkändes, liksom skadeståndskravet.

Christer Hansson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons