Annons

Tre skadade i krock med rattfyllerist

En rattfyllerist greps strax öster om Alstad sent på måndagskvällen, efter att ha kört in i en lyktstolpe och senare frontalkrockat med två andra bilar.
Trelleborg • Publicerad 30 april 2002

Polisen fick flera påringningar om bilen, som vid 22.30-tiden på måndagen körde på E 65:an mellan Malmö och Ystad. Föraren körde vingligt, och när han svängde av mot väg 108 i Svedala dundrade han in i en stolpe i rondellen. Mannen iakttogs av andra trafikanter medan han försökte komma loss, något han hade uppenbara svårigheter med. Klockan 22.45 krockade bilen med två andra bilar, efter att ha kört av 108:an in på väg 101 mot Alstad och Anderslöv. Mannen ska då ha kört på fel vägbana. Tre personer skadades lindrigt vid krocken, och föraren som av allt att döma orsakat den greps. Denne, en man i 50-årsåldern, bar själv inga yttre tecken på skador men var kraftigt berusad. Han erkände också för polispatrullen att han druckit en hel del whisky. Rattfylleristens körkort omhändertogs på plats, och han misstänks också för vårdslöshet i trafik. Någon anledning att anhålla mannen såg man dock inte. Han försattes på fri fot under måndagsnatten.

Lars Thulin lars.thulin@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons