Trelleborg

Efter verktygsstölderna: Tre gripna efter biljakt

Trelleborg/Malmö Artikeln publicerades
Arkivfoto.
Foto: Johan Nilsson/TT
Arkivfoto.

Tre män greps under natten mot torsdag efter en biljakt längs E 6. Männen misstänks för häleri efter bland annat ett inbrott i en företagsbil i Trelleborg.

Det var en uppringare som strax före midnatt under natten till torsdag slog larm till polisen om en misstänkt bil. Personen följde efter bilen längs E 6 mot Malmö. Den misstänkta bilen körde i hög fart.

Strax innan Kvarnby fick en polispatrull stopp på bilen. I den satt tre män, födda 1986, 1992 respektive 1995. De greps misstänkta för häleri.

Det finns flera anmälningar som rör de tre nu gripna männen. Någon ska ha sett hur tre män sent på onsdagskvällen lastat in misstänkt stöldgods i en bil vid Ica Maxi i Trelleborg. Det är dock ännu oklart vad som ska ha stulits och när.

Enligt polisen misstänker man en koppling mellan männens aktiviteter och en verktygsstöld från en företagsbil på Högalidsvägen. Den stölden ska dock ha skett redan i slutet av juni i år.

Söderslätt har de senaste månaderna drabbats av ett stort antal inbrott i just företagsbilar. Polisen misstänker att det är inbrottsligor som ligger bakom. Det är i nuläget oklart om de tre gripna männen är misstänkta för ytterligare brott.