Tre månaders fängelse för 18 brott

Mellan februari och oktober i fjor lyckades en 45-årig trelleborgare bli gripen av polisen och misstänkt för 18 olika, i och för sig inte så allvarliga, brott. I lördags kom domen på 3 månaders fängelse. Dessutom förverkades fyra bilar.
Trelleborg • Publicerad 5 april 2005

Den 26 februari stoppades han på Ripagatan. När han visiterades av polisen hittades narkotika, en kniv och ammunition. Allt det är olagligt att ha på sig.

Redan en dryg vecka senare var det dags igen. Då stoppades han när han körde bil i Haglösa. Polisen hittade amfetaminlösning. Dessutom åtalades han för rattfylleri och grov olovlig körning. Två dagar senare stoppade polisen honom på Hamngatan. Så kom nästa åtal med rattfylleri, grov olovlig körning och ringa narkotikabrott.

I juni, juli och augusti greps han för grov olovlig körning fyra gånger.

I mitten av september återkom det vanliga mönstret när polisen grep honom igen för rattfylleri, grov olovlig körning och ringa narkotikabrott. Tio dagar senare körde han bil i Smygehamn och greps av polisen, grov olovlig körning. I mitten av oktober hittade polisen åtta gram amfetamin på honom och nu blev rubriken narkotikabrott.

45-åringen tycks köra utan körkort rent vanemässigt. Förutom vid dessa åtta tillfällen har han dömts för grov olovlig körning minst tio gånger tidigare. Dessutom har han fått åtalseftergift ett antal gånger.

Han har dömts minst tre gånger tidigare och brotten som han dömdes för i lördags har skett under tiden han varit villkorligt frigiven. Därför ska han avtjäna sex veckor av ett tidigare straff också.

Christer Hansson

TRELLEBORG
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.