Annons

Tre män söks för bilexplosion

(Uppdaterad 21.58) Strax efter midnatt natten till torsdagen exploderade deras bil på Östergatan. "Vad hade hänt om min fru hade tagit bilen den här natten som hon brukar", undrar nu pappan till bilens ägare.
Trelleborg • Publicerad 29 januari 2009
Bilen stod parkerad utanför hyreshuset i korsningen Östergatan/Johan Kocksgatan. Bild: Andreas WemmeFoto: 

- Det har varit en oerhört traumatisk upplevelse för oss, säger han och berättar att hans fru ofta tar bilen just runt midnatt och kör och hämtar deras yngste son i Höllviken där han har sina kompisar. - Vad hade hänt om min fru eller jag eller någon annan suttit i bilen  när det smällde, frågar han sig.   Han och hans familj bor i huset strax intill där bilen stod parkerad. Varför någon velat spränga just deras bil i luften vet han inte.   - Kanske har de blandat ihop den med en snarlik bil som min fru sett cirkulera i området, menar han. Förutom att bilen förstördes krossades flera fönster i husen på gatan av tryckvågen efter explosionen. Både en second-handbutik och en privatbostad fick fönstren krossade. 

Nu söker polisen efter de tre män som ett ögonvittne sett lämna platsen i samband med sprängningen. Signalementet på de tre männen är i nuläget vagt, vittnet kunde bara säga att de var klädda i mörka kläder. Men polisen har flera vittnen som ska höras och kriminalkommissarie Tenie Ericksson i Trelleborg hoppas få in mer detaljerade uppgifter. Motivet till sprängningen är fortfarande oklart, men Tenie Ericksson säger att han har svårt att tänka sig att det skulle vara riktat mot bilens ägare.  Inte heller tror han att någon butik eller förening längsmed gatan varit måltavla – "då hade man väl kastat in något genom deras fönster i stället". Möjligen kan det vara rent okynne som ligger bakom. - Fast det är lite dumt när det är så nära polisstationen, säger han. Bodil Nilsson som bor i huset intill hörde explosionen: - Jag hade precis somnat. Det var en rejäl smäll. Men eftersom jag slumrat till gick jag aldrig upp och kollade vad det var, säger hon. Rubriceringen för det eventuella brottet är allmänfarlig ödeläggelse.

Erika Oldberg och Johan Persson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons