Annons

Tre män greps för inbrottsförsök

Julaftonsfirandet gick lugnt till men några hem drabbades av inbrott. I samband med ett av inbrotten grep polisen tre män.
Trelleborg • Publicerad 25 december 2013

Det var vid 21-tiden två män sågs springandes i Gislövs läge. De hoppade in i en bil som snabbt körde från platsen. Polis larmades och vid Gislövs by fick man stopp på bilen. Polisen hade då fått in uppgifter på att någon krossat en fönsterruta till en villa och signalementet på männen som sprang stämde in på de som satt i bilen. Båda männen plus föraren greps och fördes till stationen.

Samtliga tre är 20 år och de släpptes efter förhör. Men deras kläder har tagits i beslag och utredningen fortsätter.

Annons

Under kvällen skedde dessutom två villainbrott i Arrie. Vid 18-tiden bröt man upp ett fönster och tog sig in i huset. Cirka fyra timmar senare upptäcktes ett nytt inbrott i Arrie. Tillvägagångssättet var densamma. Brotten kan höra ihop.

– Det är svårt att dra något konkret samband men det finns en del gemensamma beröringspunkter, säger Calle Persson, informatör hos Skånepolisen.

Ingen person har gripits för inbrotten, där bland annat kontanter stals.

På Petersborgsvägen i Trelleborg försökte någon göra inbrott i en villa strax innan midnatt. Ingen person är misstänkt för inbrottsförsöket.

På juldagen upptäcktes ytterligare ett villainbrott, på Vinkelgatan i Vellinge. Inbrottet ska ha skett någon gång mellan julafton och vid lunchtid på juldagen. Tjuven eller tjuvarna tog sig in i huset via altandörren och tillgrep smycken till ett okänt värde.

Taner Caliskan
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons