Annons

Tre kvar efter sållning av anbud

Åtta olika anbud på att driva verksamhet i Vattentornet har lämnats till servicenämnden. Nu återstår tre som ska granskas extra noga innan den slutliga entreprenören utses av nämnden i september.
Trelleborg • Publicerad 25 augusti 2011

Förutom en beskrivning av vad anbudsgivarna har tänkt sig för inriktning på verksamheten har de fått ange vilken årshyra som de är beredda att betala. Bland anbuden finns summor mellan 84 000 och 240 000 kronor i kallhyra. Men det är inte pengarna som avgör vem man tecknar kontrakt med. Nämndens ordförande Gunnar Grafström (M) menar att det mer handlar om verksamheten.

– Det är viktigt att de som i dag besöker Vattentornet känner att de vill göra det även i fortsättningen, säger han.

Annons

De tre anbudsgivare som är kvar efter den första sållningen är Maglarpsbullen, Hedmans krog och ett cateringföretag som heter Culinary innovation i Trelleborg.

– Vi har tänkt oss att köra i samma stil som det är nu och prioritera barnfamiljer och pensionärer. Det ska inte bli ett ungdomshak men vi har tänkt oss öl- och vinrättigheter och lite mer alternativ till luncher och middagar. Men det handlar inte om en fullgod restaurang, säger Maglarpsbullens ägare Johan Cedermarker.

Hedmans krogs vill däremot utveckla Vattentornet till en restaurang.

– Vi har tänkt oss att i så fall fortsätta med det som vi har på Hedmans krog. Vi vill erbjuda riktigt bra mat. Men det ska vara lite kafé också, säger en av delägarna Niklas Jönsson.

Även Culinary innoviation har tänkt sig bevara det koncept som finns idag.

– Vi vill fräscha upp det och erbjuda lunchmat också. Sedan har vi tänkt litet annat koncept på kvällarna. På somrarna kanske något grillat. Det ska vara för den äldre publiken för- och eftermiddagar och för en mognare publik, typ över 30 år, på kvällarna, säger ägaren Daniel Bergström.

Jenny Isaksson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons