Annons

Tre inbrott på en månad

Mäklarhuset på Algatan drabbades under natten till fredagen av sitt tredje inbrott på mindre än en månad. Denna gången stals en projektor och en platt skärm.
Trelleborg • Publicerad 25 februari 2005

Den senaste månaden har personalen på Mäklarhuset gång på gång möts av att kontoret och lokalerna intill varit mer eller mindre upp-och-ned-vända. I natt var det dags igen.

Denna gången, precis som tidigare, tog sig tjuvarna in via baksidan på fastigheten. Genom att göra ett hål i en gammal dörr kunde de sedan ta sig in i kontorsdelen av huset. Denna gången försvann en projektor som suttit monterad i taket och som visat bilder i skyltfönstret på hus som varit till salu. Dessutom stals en platt dataskärm.

Annons

– Den fick vi på plats i tisdag så den var alldeles ny, säger Catarina Elg, en av firmans mäklare.

Projektorn har omsorgsfullt skruvats ner från taket.

– Det är trots allt tur att de skruvat ner den så att taket inte blivit förstört, säger Catarina Elg och visar det gamla taket som består av målade glasskivor.

Vid de tidigare inbrotten har gärningsmännen gått betydligt mer brutalt fram.

– De har ryckt loss en telefon från väggen så att en list lossnade, tömt ut papperskorgar och grisat ner.

Vid de båda tidigare inbrotten har det försvunnit mindre föremål som en kamera, en bärbar telefon, en fick-TV och nycklar.

– De har också länsat vårt kylskåp och tagit värktabletter, fortsätter Catarina Elg som känner sig uppgiven inför de upprepade inbrotten.

– Man blir lite avtrubbad. Nu irriterar man sig mest över självrisken som är så hög, säger hon.

Efter det andra inbrottet, som skedde den 9 februari så beslöt man att installera larm i lokalerna, men det hade man ännu inte hunnit få på plats.

Vid det första inbrottet tog sig gärningsmännen in via en veranda och därefter upp på ovanvåningen där Borgqvists gamla päls- och hattfabrik finns kvar.

Annons

– Här tömde de ut alla knappar och nålar över hela golvet. Det fanns väl inte så mycket för dem att stjäla här.

Av spåren i lokalen att döma efter det första inbrottet, som skedde under helgen mellan den 28 och 30 januari har tjuvarna varit i lokalerna en lång stund.

Vid inbrottet i natt ska en kvinna, som passerade mäklarfirman vid 23-tiden, ha sett tre unga män stå utanför och kika in i lokalerna. Polisen har också varit där och samlat spår. Men ännu vet man inte vem det är.

– Det vore ju bra om någon som har sett något hör av sig, menar Catarina Elg.

Även firmans lokal i Vellinge drabbades av inbrott så sent som i början av denna veckan. Även då försvann en projektor.

Jenny Isaksson

0410-545 27

jenny.isaksson@allehandasyd.se

$LOC_ON$TRELLEBORG$LOC_OFF$
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons